N i e u w s f l i t s e n

 

Opening expositie Sikkens Lakfabrieken

25-05-2023

De komende SOS-inloop op donderdag 1 juni a.s. ziet er wat anders uit dan u gewend bent. Natuurlijk ontbreken koffie en fotoboeken niet, maar de gebruikelijke fotopresentatie over Oud Sassenheim blijft dit keer achterwege.

In plaats daarvan zal om 10.15 uur een delegatie van het bestuur van de Oranjevereniging Sassenheim haar 100-jarig archief overdragen aan de SOS en een uur later, om circa 11.15 uur vindt de opening plaats van de nieuwe SOS-expositie over de Ontwikkeling van Sikkens Lakfabrieken Sassenheim.

Deze expositie gaat over de beginperiode van Sikkens in Sassenheim, dus vanaf 1939 tot circa 1969, toen de Sikkens Groep overging naar AkzoNobel. De expansie van het uit Groningen overgekomen bedrijf en hoe het op de werkvloer toeging wordt met vele foto’s zichtbaar gemaakt.

Natuurlijk is er ook veel oud schildersmateriaal uitgestald en geven oude laboratoriuminstrumenten een beeld van hoe Sikkens zijn kwaliteitsproducten vroeger ontwikkelde. Ook beelden van sociale gebeurtenissen als sportdagen ontbreken niet.

De door de SOS-expositiecommissie met zorg ingerichte tentoonstelling wordt geopend door de locatiemanager en de directeur Onderzoek & Ontwikkeling van de Sassenheimse locatie van AkzoNobel.

De Coy is open vanaf 9.45 uur

Kagerdreef 72, Sasssenheim

Entree Sikkens expositie bij stichting Oud Sassenheim 2 

Sponsor Uitgelicht