N i e u w s f l i t s e n

SOS Inloop

01-07-2018

Op donderdag 5 juli is het weer ‘Eerste donderdag van de maand’, dus Inloopochtend bij de SOS.

 

Het bestuur van de Stichting Oud Sassenheim nodigt donateurs en belangstellenden hiervoor uit.

 

Op deze ochtend kunt u kennismaken met SOS-vrijwilligers. Zij zijn graag bereid uw vragen te beantwoorden. Op de tafels liggen fotoboeken, waarin u naar hartenlust kunt kijken. Samen met tafelgenoten kijken is natuurlijk ook leuk: vaak zijn foto’s aanleiding voor het ophalen van allerlei herinneringen. De mooiste verhalen doen dan vaak de ronde!

 

Van de Werkgroep Historie zijn er altijd vrijwilligers aanwezig; aan hen kunt u uw vragen stellen over van alles wat met de geschiedenis van Sassenheim te maken heeft. Ook kunt u foto’s laten scannen.

 

De Werkgroep Genealogie is met vele projecten bezig. Te denken valt aan het werken aan het Sassenheims Biografisch Woordenboek. Ook hier kunnen bidprentjes en rouwkaarten aangeboden worden voor het archief.

 

Er zijn ook vrijwilligers bezig met het ‘opschonen’ van het archief, met rubriceren van krantenknipsels en geschonken archieven. Tevens wordt er gewerkt aan het archiveren en digitaliseren van foto’s en filmmateriaal. Dit wordt dan op de SOS-Beeldbank geplaatst, zodat u dit thuis kunt bekijken. Voor de video-activiteiten zoekt de SOS nog dringend een videohobbyist voor het  montagewerk.

 

Tijdens de Inloop zal u ook worden bijgepraat over Monumentendag 2018 op zaterdag 8 september en over de lijst met beeldbepalende panden die de SOS nog op de gemeentelijke lijst wil hebben. De Expositieruimte is op dit moment gesloten. Hier vindt straks de opbouw plaats van de tentoonstelling ‘Openbaar vervoer in de Duin- en Bollenstreek 1881 – 1970’.

 

Er zijn weer nieuwe bootvlaggen met vlag van Sassenheim binnengekomen. Deze zijn tijdens de Inloop te koop.

.

Archeologiedag 2017 SOS Sassenheim

 

 

Sponsor Uitgelicht