N i e u w s f l i t s e n

Avondopenstelling SOS met start verhalentafels

11-02-2018

Stichting Oud Sassenheim gaat haar nieuwe onderkomen aan de Kagerdreef 72 benutten voor avondopenstellingen. Vanaf donderdagavond 15 februari is De Coy ook elke derde donderdagavond van de maand open van 19.30 tot 21.00 uur.

 

 

De avondopenstelling wordt anders van opzet dan de gebruikelijke inloopbijeenkomsten overdag. Er komen verhalentafels waaraan iedereen welkom is. De SOS hoopt vooral oude verhalen over Sassenheim, Sassenheimse families, evenementen en gebeurtenissen te horen.

 

WO II- en jeugdverhalen zijn ook zeer welkom. Naast de uitgebreide beeldbank op de site hoopt de SOS zo haar archief aan te vullen met nieuw materiaal. Uit overlevering kennen Sassenheimers nog veel oude verhalen die nu veelal in familiekring de ronde doen en in geuren en kleuren worden verteld.

Deze verhalen zoekt de SOS voordat zij in vergetelheid raken.

 

De SOS denkt erover om de verhalen van de SOS-verhalentafel in de toekomst vast te gaan leggen. Als de vertellers dit wensen kan de SOS hen begeleiden met het vastleggen van hun eigen verhaal, zodat zij thuis ook een blijvend aandenken hebben.

 

Aanstaande donderdagavond zal gevraagd worden of er animo voor de verhalentafels is.

 

Ook de expositie Lagere scholen in Sassenheim is dan te bezoeken. 

Expositie De Coy Basisscholen van Sassenheim

 

 

Sponsor Uitgelicht