Boek Het Oude Koningshuys - quotes

08-06-2019

Quotes over boek Het Oude Koningshuys:

“Prachtig om in woord en beeld de historie te ontdekken van een van de bijzondere landhuizen die Teylingen rijk is.”
Carla G.J. Breuer, burgemeester van Teylingen.

“Ik dacht dat over het roemruchte Oude Koningshuys alles wel was geschreven. Maar na lezing van het uiterst gedetailleerde ‘levensverhaal’ van Rob J. Pex moet ik concluderen, dat zich in en rond dit stijlvolle monument toch nog zoveel meer heeft afgespeeld. Daarom: complimenten voor het uitputtende graaf- en spitwerk van deze bevlogen collega-schrijver”.
Herman van Amsterdam, Publicist over de Bollenstreek.

“Een mooi geïllustreerd en goed gedocumenteerd boek dat de volledige geschiedenis beschrijft. Elke Sassenheimer zou dit boek in zijn boekenkast horen ter hebben”.
Mr. M.A.P. Dirven, oud-notaris te Sassenheim.

“Mooie uitgave met veel afbeeldingen van het Oude Koningshuys van toen en nu . Veel van de Sassenheimse geschiedenis is in dit werkstuk terug te vinden”.
Piet Langeveld, bestuurslid Stichting Oud Sassenheim.

“Een monumentaal boek over een huis met een enorme geschiedenis”
Sjaak Smakman, journalist Leidsch Dagblad.

“Wij hebben elkaar, eind 1972, in Bar 1628 van het Oude Koningshuys leren kennen. Deze bar werd onze ‘stamkroeg’, maar voor Roeland was het al een pleisterplaats vanaf 1966. De linkerhelft had een kleine dansvloer (oorspronkelijke plavuizen) en in het weekend was er een DJ. Onze bruiloft hebben we in de grote feestzaal op de bel-etage gegeven. Enkele leden van de Dutch Swing College band logeerden er toevallig die nacht en op verzoek van Willem Dusoswa speelden zij voor ons belangeloos enkele feestnummers”.
Joke Schrama en Roeland Nieuwenhuis, Aalsmeer.

VoorpaginaLight 

Sponsor Uitgelicht